Създателката на талисмана на Световното в Русия – симпатичния вълк Забивака – Екатерина Бочарова даде специално интервю за официалния сайт на ФИФА. Следващата графичен дизайн Катя разкри любопитни подробности за решението си да се яви на конкурса за талисмана, както и за това как се е спряла точно на вълк.

Бочарова коментира кой я е вдъхновил за изработването на симпатягата Забивака, а също така сподели и какви са клубните ѝ пристрастия в международен план.  

„От дете обичам да рисувам. Сега следвам графичен дизайн. Когато разбрах, че се обявява конкурс за изработка на талисман за Мондиала, реших, че това е голяма възможност не само да направя нещо за мен, но и за голяма публика. Прецених, че вълкът е чудесен за талисман. Обичам много кучетата. Имам домашен любимец, казва се Тайсън. Той ме вдъхнови“, споделя пред официалния сайт на ФИФА младата и талантлива дама.

„В международен план имам симпатии към Реал Мадрид“, разкри Екатерина, която не скри още, че симпатизира на някои футболисти от националния тим на Испания, но не назова имена.


Още по темата: 

Вълкът Забивака ще е талисман на Мондиал 2018