България за първи път посрещна купата на Световното първенство по футбол, която пристигна със специален самолет на летище София.

На събитието присъстваха представители на Столична община, Народното събрание на Република България, Министерски съвет и именити спортисти, допринесли за славата на България в целия свят. Елиза Грънчарова, изпълнителен директор на Кока-Кола България и Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България поздравиха присъстващите. Лукас Рахов, маркетинг мениджър партньорства във FIFA, който придружава трофея по време на тазгодишната му глобална обиколка, изказа благодарности и поздрави събралите се с добре дошли.

Заместник-кметът по направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ в Столична община доц. д-р Тодор Чобанов и Любомир Ганчев, съветник на министъра на икономиката също се обърнаха към гостите с приветствени думи.

На официалната церемония по посрещане на купата на летище София в знак на признателност, че столицата е една от градове станали част от глобалната обиколка, Лукас Рахов връчи реплика на статуетката на доц. д-р Чобанов. Събитието по посрещането на оригиналния трофей на Световното първенство по футбол на Терминал 2 приключи в 13.00 ч . След това от 14.00 ч до 22.00 ч купата беше изложена в Sofia Event Center в Paradise Center както за запалените футболни фенове, така и за всички, проявили интерес да се доближат до този велик трофей. Освен това Coca-Cola даде на почитателите на Световното първенство по футбол в България възможността да видят статуетката отблизо и да се снимат с нея за спомен. Няколко хиляди футболни привърженици станаха част от това историческо събитие.

Посещението на купата в страната е част от глобалната й обиколка.

По време на своето пътешествие статуетката ще премине през повече от 91 града в 51 страни на 6 континента. Стотици хиляди фенове от целия свят ще имат възможността да преживеят емоциите от срещата с най-желаната футболна награда в света.