Въпреки загубата от Нигерия във втория си мач на Мондиал 2018, тимът на Исландия продължава да бъде хит в Русия. Разбира се, това се дължи най-вече на точката, която абсолютният дебютант на световни първенства спечели срещу Аржентина.

Исландците си спечелиха хиляди фенове по целия свят заради сърцатата си и отдадена игра на терена. Един от тима на „викингите“ обаче „превъртя“ социалните мрежи. И то не толкова заради играта си, а най-вече заради визията си. Става дума за Рурик Гисласон.

Снажният полузащитник нямаше как да остане незабелязан най-вече от нежната половина от феновете, която следи случващото се по терените в Русия.

Преди началото на финалите Рурик имаше „едва“ около 30 000 последователи. Само в рамките на една нощ след хикса с Аржентина, Гисласон вече имаше 760 000 фена, като сами може да си представите, че по-голямата част от тях са жени. Нещо повече, днес 30-годишният мачо се радва на зашеметяващите 1 млн. последователи, което е няколко пъти повече от населението на цяла Исландия.