Два от участниците на Световното първенство Швеция и Дания се срещнаха за пореден път в контролна среща в навечерието на шампионата. Този път обаче не предложиха никакво зрелище на феновете и завършиха при скучно нулево равенство в Стокхолм. 

И двамата селекционери заложиха предимно на експериментите около съставите си с оглед на предстоящите далеч по-важни сблъсъци на шампионата, което обаче лиши двубоя от качество. 

Двата тима заложиха предимно на битката в центъра, като преди почивката имаше само няколко интересни ситуации пред двете врати. Вилиам Квист и Николай Йоргенсен изпуснаха за "червения динамит", докато Джими Дурмаз и Мартин Олсон не успя да се разпишат за "тре крунур". 

Като цяло датчаните имаха по-интересните ситуации и за целия мач отправиха три точни удара към вратата на съперника. А шведите така и не успяха да намерят рамката на съперниковия страж. 

Все пак те пропиляха най-чистото положение в двубоя в 84-та минута, когато Емил Форсберг се озова на страхотна позиция и беше задължен да вкара, но не намери очертанията на вратата и прати топката в аут. 

Така в крайна сметка двата тима не си отбелязаха попадения и се оттеглиха при нулево равенство. И на датчани, и на шведи им остава по още една контрола до старта на шампионата. За "тре крунур" тя ще е на 9 юни срещу Перу, докато за "червения динамит" ще е на същата дата, но срещу Мексико. Интересното е, че мексиканците са в една група с шведите, а перуанците - с датчаните.