Бастиан Швайнщайгер се сбогува със сълзи на очи с националния отбор на Германия в контролата срещу Финландия, която Бундестима спечели с 2:0.

Капитанът на Германия получи емоционално изпращане от феновете в своя 121-ви последен мач за националния отбор.

Швайщайгер, който направи своя дебют срещу Унгария през юни 2004 година обяви, че се оттегля от националния отбор.

32-годишният футболист не успя да сдържи сълзите си по време на кратката церемония, която съпътстваше началото на мача в Мьонхенгладбах. Той направи кратко благодарствено изявление към феновете.

„За мен бе огромна чест да играя за Германия. И още по-голяма чест да играя за Вас феновете. Ние ще се видим отново някъде, в някой момент. Дотогава желая всичко най-добро на германския национален отбор“, каза Швайнщайгер.

Двубоят се игра през близо 30 хиляди зрители, а Швайщайгер бе бурно аплодиран от привържениците при всяко докосване на топката от негова страна.

Германия бе на път да поведе в резултата в 27-та минута, когато защитникът на Финландия Паулус Араюри за малко не си отбеляза автогол. Той се опита да изчисти топката, а тя срещна напречната греда.

Пет минути по-късно Марио Гьотце бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Финландия, но се забави със завършващия удар, който в крайна сметка бе блокиран.

Германия поведе в резултата в 55-та минута, когато Марио Гьотце асистира за попадението на Макс Майер.

Швайнщайгер бе изпратен с бурни овации в 67-та минута, когато бе сменен от Юлиан Вайгъл.

Бундестима отбеляза втори гол в 77-та минута, когато Гьотце записа своята втора асистенция, след като подаде за гола на Месут Йозил.