САЩ разби Хондурас със 6:0, Мексико се справи с Коста Рика, а Тринидад и Тобаго взе минимален успех в поредната порция световни квалификации в Зона КОНКАКАФ.

Мексико оглави класирането със 7 точки, след като се наложи с 2:0 над втория Коста Рика. Хавиер Ернандес-Чичарито откри още в седмата минута, а Нестор Араухо добави втория гол за тима в 45-та. Карлос Вела асистира и за двете попадения за мексиканците, които единствени са без загуба в този етап от квалификациите в зоната.

Клинт Демпси наниза хеттрик за САЩ, за първия успех на американците от фазата. Под ръководството на Брус Арина, заменил Юрген Клинсман през ноември, САЩ се върна на правилния път и запази шансовете си.

Демпси пък се завърна на терена за националния тим след една година пауза заради сърдечни проблеми. Той бе точен за третия, петия и шестия гол, а освен него се разписаха Себастиан Летгет, Майкъл Брадли и Кристиан Пулишич.

Кевин Молино донесе победата на Тринидад и Тобаго над Панама с попадение в 37-та минута. Това бяха първи точки за тринидадския тим в петия кръг от квалификациите, докато Панама регистрира първа загуба.