Националният отбор по футбол на Русия записа трето поредно поражение в контролен мач и даде сериозни поводи за притеснение на своите фенове дни преди домашния Мондиал 2018. В Инсбрук Австрия надви „сборная” с 1:0 и така остави съперника си в серия от 6 поредни срещи без победа. За последно руснаците спечелиха през октомври миналата година при 4:2 над Република Южна Корея.

За разлика от азиатците Австрия няма да участва на световните финали, които стартират в средата на юни. А за пореден мач възпитаниците на Станислав Черчесов се оказаха тотално надиграни. И докато срещу Франция (1:3) и Бразилия (0:3) това можеше да се очаква, то сега Русия имаше късмет, че се отърва само с един гол мрежата си.

Единственото попадение в срещата падна в 28-ата минута, когато отново се видяха огромните слабости на „сборная” по отношение играта в отбрана. Много елементарно звездата на австрийците Марко Арнаутович беше изведен сам отдясно, а нападателят на Уест Хем напредна добре и нахлу в наказателното поле. Там той пусна хитър пас по земя към точката на дузпата, където Алесандро Шьопф връхлетя и с мощен шут заби топката под гредата – 1:0.

За целите 90 минути Русия отправи общо 4 изстрела към вратата на съперника (срещу 14 за Австрия), като нито един от тях не беше точен. Така домакините на Световното първенство до момента успешно изтриват добрите впечатления от онова 3:3 срещу Испания през ноември.

Реално от началото на календарната година „сборная” е реализирал един-едничък гол (срещу Франция), а за сметка на това има инкасирани 7 попадения в 3 мача.

На Мондиал 2018 Русия ще се изправи срещу Саудитска арабия, Египет и Уругвай в група А.