На суперстадиона "Йоан Облеменко" в град Крайова Румъния успя да запише втора престижна победа в контрола в рамките на няколко дни. След 2:1 като гост на Израел, този път бе надвит с 1:0 участникът на Мондиала Швеция. 

Въпреки че общата цена на футболистите на Швеция е около 200 милиона евро, а тази на румънците - двойно по-малка, скандинавците трябваше да претърпят втора поредна загуба тези дни, след 1:2 у дома срещу Чили.

Мачът започна с контузия още в първата минута на шведския нападател Тилин, а в следващата си атака шведите за малко не откриха резултата.

Шведите действаха много агресивно в началните минути, но после дойдоха минути за Митрица, който на два пъти застраши скандинавската врата. 

Впоследствие феновете на местния Университатя Крайова прекъснаха за малко двубоя, след като започнаха да хвърлят факли по терена.

Влезлият през второто полувреме Дорин Ротариу успя с пробив по десния фланг да стигне до удар и гол във вратата на Швеция в 57-ата минута за 1:0.

В 63-ата на терена се появи нападателят на Лудогорец  Клаудиу Кешеру, докато Козмин Моци отново не влезе в игра.

До края балканците удържаха преднината си и надвиха участника на Мондиала Швеция с 1:0, без самите те да са се класирали за Русия.