Испанският национален отбор по футбол стартира ударно световните си квалификации в група G по пътя към Мондиал 2018. Официалният дебют на селекционера Жулен Лопетеги срещу Лихтенщайн донесе крайно изразителен успех с 8:0, за който Диего Коста, Давид Силва и Алваро Мората се разписаха по два пъти. По едно попадение добавиха Серхи Роберто и Виктор Витоло, като и за двамата това бяха дебютни попадения с екипа на „ла фурия“.

Головата фиеста на „Естадио де Леон“ стартира в 10-ата минута. Коке центрира от ъглов удар, а Диего Коста бе оставен да стреля с глава във вратарското поле – 1:0. Ранният гол видимо успокои домакините, които започнаха да търсят по-сериозно ново попадение едва към края на първата част.

След редица пропуски, които продължиха и през втората част, домакините удвоиха аванса си в 55-ата минута. Дуран Нолито блесна с чудесен пас за нахлуващия през центъра Серхи Роберто, който хладнокръвно търкулна кълбото в далечния ъгъл.

Само в рамките на 60 секунди испанците докараха резултата до 4:0. Първо в 59-ата Витоло се отскубна отдясно и тръгна по аутлинията, след което подаде по тревата за Давид Силва, който от метър-два нямаше как да действа. Буквално секунди по-късно Силва върна услугата на Витоло. Нолито изведе съотборника си в Манчестър Сити отляво в наказателното поле, а той пусна успореден пас за крилото на Севиля. Витоло стреля от движение и опъна мрежата.

Често упрекваният за изявите си в националния отбор Диего Коста демонстрира класата си, за да доведе нещата до 5:0. Силва го намери в пеналта, а нападателят се обърна, финтира човек и стреля. Стражът на Лихтенщайн отрази първият шут, но нямаше какво до стори при добавката с глава на бразилеца.

Малко след това попадение Мората зае мястото на Коста на върха на атаката и се отчете с две скоростни попадения. Нападателят на Реал се разписа първо в 82-ата минута след пас на Нолито и шут в близкия ъгъл, а в 83-ата Бускетс го намери на идеална позиция, за да стане резултатът 7:0.

Крайното 8:0 оформи Давид Силва в продължението, а Дуран Нолито се отчете с трета асистенция.