Франция се наложи с 3:1 като гост на Италия в приятелски мач, игран в Бари.

„Петлите“ не доминираха в двубоя, но въпреки това успяха да реализират положенията си, за да вземат победа за самочувствие преди старта на световните квалификации.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите на земетресението в Централна Италия. За първи път в Бари пък бе тестван видео асистент арбитър, в помощ на съдийската тройка.

Начело на Италия дебютира новият селекционер Джампиеро Вентура.

Още във втората минута бе отправен първият изстрел към една от двете врати, отправен от Грациано Пеле с глава, в аут.

В 13-та минута Буфон отрази топката точно преди с нея да успее да играе опасно Оливие Жиру.

Антони Марсиал откри резултата в 17-та минута, когато бе изведен по конец отдясно, и стреля без да се бави от 12-13 метра, покрай Буфон.

Четири минути бяха нужни на Италия да изравни, след доста нескопосана проява на Варан и Манданда, които оставиха Пеле да финтира защитника и без проблеми да матира стража за 1:1.

Головете в Бари продължиха да валят, и в 28-та минута Киелини изпусна Жиру, който след разиграване от корнер получи топката в пеналта и от движение разстреля Буфон.

В 33-та минута топката се спря малко спорно в ръката на Курзава, но арбитърът прецени, че няма основания за претенции за дузпа.

Италия имаше превес в заключителните моменти от първото полувреме, но един удар на Кандрева и опит на Едер бяха всичко по-любопитно пред Манданда.

На почивката в игра за домакините се появи Джанлуиджи Донарума, който постави нов рекорд в италианския футбол. Той стана най-младият вратар в историята на "адзурите" записал минути за националния отбор. 17-годишният Донарума замени Джанлуиджи Буфон в рамката.

Второто полувреме бе доста по-постно от първото, с малко голови ситуации. Италия държеше инициативата, без обаче да стига до нещо особено в атака. Удари на Кандрева и Пеле не намериха целта, а малко изненадващо Франция вкара и трети гол в 79-та минута.

Пол Погба показа класа в наказателното поле, като с няколко движения матира съперников защитник и намери отлично Курзава вляво, и той от няколко метра покоси Донарума.

До края двата тима доиграха нещата, без да се напрягат прекалено, вече с мисъл за предстоящите световни квалификации.