Отборът на Дания постигна победа с 4:0 над Полша в мач от квалификационна група Е за Мондиал 2018. „Червеният динамит“ контролираше срещата през всичките 90 минути и с попадения на Томас Дилейни, Андреас Корнелиус, Николай Йоргенсен и Кристиан Ериксен взе трите точки. Страхотен мач направи Ериксен, който освен гол на сметката си записа и две асистенции.

Датчаните влязоха добре в мача и след едва 16 минути игра поведоха. При центриране от корнер на Кристиан Ериксен отдясно на вратата на поляците, Томас Дилейни се извиси над всички и с глава от границата на наказателното поле се разписа за 1:0.

Веднага след гола „Дружина полска“ опита да върне попадението, като последваха сравнително силни минути на гостите, опитите им обаче не бяха увенчани с успех. Постепенно „червения динамит“ пое инициативата, а до края на полувремето се стигна до още едно попадение в полза на домакините. В 42-ата минута след добра атака отдясно, Кристиан Ериксен стигна почти до аутлинията, от там центрира в пеналта, където пред вратарското поле дебнеше Андреас Корнелиус. Той с левия крак засече за 2:0.

В началото на втората част поляците опитаха да упражнят натиск, който обаче не бе достатъчно настойчив. А в 59-ата минута датчаните отново се радваха. След центриране отдясно, Лукаш Фабиански изби, топката обаче попадна в Николай Йоргенсен, който с удар по земя оформи класическото 3:0.

Около десетина минути след гола Камил Гросицки опита намери съотборник в наказателното поле, но бдителната отбрана на Дания се справи вещо. В 65-ата минута Роберт Левандовски засече с глава центриране от корнер, но и тази опасност бе пресечена.

Наказателната акция Дания продължи и в 80-ата минута преднината им набъбна на 4:0. Кристиан Ериксен отбеляза наистина фантастичен гол. С бомбен изстрел от зоната пред дъгата на наказателното поле, стреля мощно и вкара топката в мрежата, оформяйки крайния резултат.

Същевременно в другия мач от тази група Румъния победи Армения с 1:0. Единственият гол в мача бе дело на Александру Максим в първата минута на продължението на срещата. Преди това Станку пропиля дузпа в 55-ата минута.Тя бе отсъдена за игра с ръка на Тауран Восканян. Арменецът получи втори жълт картон и бе изгонен от игра. 

Бранителят на Лудогорец Козмин Моци бе на резервната скамейка, но не се появи в игра.

В класирането, въпреки поражението Полша е лидер с 16 точки, а Черна гора е на втората позиция с 13 пункта, след като по-рано победи Казахстан с 3:0. Дания е на трето място със същия актив, но по-лоша голова разлика. Следват Румъния с 9 точки, Армения с 6 точки и Казахстан с 2.