Уругвай и Аржентина не успяха да се победят в квалификацията за Мондиал 2018 от Зона Южна Америка. Мачът завърши при резултат 0:0, а тимът на Оскар Табарес даде и свидна жертва. Футболистът на Барселона Луис Суарес отново се контузи, след като тъкмо се бе възстановил от травма в коляното специално за мача на стадион „Сентенарио”.

В 83-ата минута уругвайският нападател бе заменен  от Кристиан Стуани, тъй като усука лошо коляното си и болката се завърна.

В дебюта на Хорхе Сампаоли като селекционер на националния отбор на Аржентина, „гаучосите” наложиха тоталната доминация над съперника, но до гол така и не се стигна.  Разбира се всички погледи бяха вперени в голямата звезда на Аржентина – Лионел Меси. В 31-ата минута той за малко да открие резултата, след като засече центриране в наказателното поле, но ударът му мина встрани от лявата греда.

През първата част обаче най-чистото положение се откри пред домакините, когато в 38-ата минута Единсон Кавани успя да достигне до отбита топка, но я насочи право в ръцете на вратаря.

Отново Меси в 43-ата минута опита да застраши вратата на Уругвай, но ударът му в левия ъгъл бе чудесно отразен от вратаря Фернандо Муслера.

Второто полувреме бе далеч по-постно откъм ситуации и пред двете врати, като до чисто голово положени така и не се стигна. Единствената по-опасна възможност отново се откри пред Меси в 59-ата минута. Аржентинецът опита директна стрелба от пряк свободен удар към горния десен ъгъл, отново перфектната намеса на Муслера опази вратата на домакините чиста.

Така след равенството Уругвай остава на третото място в групата с 24 точки, а Аржентина е на пета позиция с 23. Припомняме, че само първите четири отбора от Зона Южна Америка ще намерят място директно в групите на Мондиал 2018. Петият трябва да играе плейоф в два мача. През следващата седмица Уругвай ще гостува на Парагвай. Аржентина приема Венецуела.