В месеца, в който светът ще бъде футбол, София ще предложи едно различно преживяване с много забавления за всички и то в центъра на града. По време на Световното първенство по футбол в парка зад музей „Земята и хората“ ще бъде създаден „Мондиал Камп“, на който всички фенове на най-популярната игра ще могат да гледат мачовете от Русия.

Теренът ще предложи огромна  видео стена с размер 6 на 4 метра, както и различни места за храни и напитки. Бирата ще бъде задължителна част, както подобава на всяко първенство. Освен мачовете, различни тематични вечери ще бъдат организирани в дните без футбол. „В момента водим разговори с много екипи, но със сигурност ще имаме кино вечер с български филми. На сцената ще се качат различни музиканти, а също така планираме събития като stand-up comedy шоу и „Пощенска кутия за приказки“, споделят от „Ивент БГ“, организатори на „Мондиал Камп“.

Помислено е и за децата, за които ще има различни активности през целия месец на Световното първенство. „Всеки ден ще бъде различен, като основната ни идея е семействата с деца да могат спокойно да идват и всеки да намери своето забавление. Планираме паркинг за колела, специално внимание ще обърнем на хората с кучета, защото знаем, че това е техният парк и като цяло планираме всички да си прекарват хубаво, независимо дали гледат футбол или не“, завършват организаторите.