В последните години вече свикнахме на мачове между национални отбори, в които двама братя са един срещу друг. Жером Боатенг - Кевин-Принс Боатенг и Гранит Джака - Таулант Джака са най-пресните примери. Е, на Световното първенство в Русия може да станел свидетели на сблъсък между братя Кедира.

Причината? Федерацията на Тунис е направила първи стъпки да привлече в своя отбор Рани Кедира. 23-годишният хаалф е брат на световния шампион Сами.

Бащата на двамата е от Тунис, заради което Рани има двойно гражданство и има право да играе за Тунис, тъй като няма мач за първия отбор на Германия.

"Факт е, че те ме искат. Федерацията попита официално", сподели Кедира пред "Кикер". "Все още не съм решил. Искам да се докажа в Бундеслигата първо и да продължа да се развивам. Искам да изиграя следващите 10 мача и след това някъде в началото на следващата година може да седнем и да видим, дали ще се получи и за двете страни. Това е положението."

Кедира обаче има своите резерви към предложението: "Не говоря нито арабски, нито френски. Не познавам нито един от футболистите. Това е нещо напълно различно. Трябва да има смисъл за двете страни. Трябва да мога да помогна на страната, но и страната да може да ми помогне ако не е така няма смисъл."