Един национален отбор с много фенове по цял свят и отново изпълнен с много мечти и надежди - това е тимът на Англия, който в днешния ден започва своето участие на Световното първенство в Русия.

В първия си мач "трите лъва" излизат срещу аутсайдера Тунис в двубой, който би трябвало да бъде протоколен за тях. До този момент обаче Световното ни показа, че аутсайдерите са доста относително понятие. Германия сензационно загуби от Мексико, Бразилия не успя да победи Швейцария, а Франция се измъчи до краен предел с Австралия.

А можете ли да си представите, че последната победа на Световно за Англия дойде преди цели 8 години на Мондиала в Южна Африка! Да, едно не особено запомнящо се 1:0 над Словения е последният триумф на такава сцена за "трите лъва". След това Англия загуби тежко с 1:4 от Германия на осминафиналите.

Само че нито един играч от онзи отбор не е в състава за Русия 2018. Нещо повече. Само пет футболисти от повиканите бяха част от тима преди четири години - Гари Кейхил, Фил Джоунс, Джордан Хендерсън, Рахийм Стърлинг и Дани Уелбек. Тогава те претърпяха унижението да завършат последни в групата си със само една точка. Тя бе спечелена в последния мач при 0:0 срещу Коста Рика, който сензационно оглави класирането. Уругвай завърши на второ място с 6 точки, а към дома се запътиха и италианците, които пък сега в Русия дори не участват.

Обновеният и млад състав на Гарет Саутдейт ще се опита да сложи край на серията от четири двубоя на Мондиал без победа. Арената на този опит ще бъде стадионът във Волгоград. Началният час е 21, а двубоят можете да следите минута по минута с GONG.BG.