Белгия ще бъде без своя основен голмайстор Ромелу Лукаку в предстоящата световна квалификация срещу Босна и Херцеговина, която е в събота.

24-годишният футболист все пак се очаква да бъде на разположение на националния селекционер Роберто Мартинес за мача във вторник срещу Кипър.

Мартинес успокои мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, че в никакъв случай няма да рискува състоянието на Лукаку и ще го пусне в игра само при положение, че нападателят е напълно готов.

„Ромелу продължава да работи отделно от основната група. Той не е тренирал наравно със своите съотборници, откакто пристигна на лагера на отбора. Ние трябва да запазим спокойствие“, коментира Мартинес.

Лукаку стресна Белгия, но се размина с най-лошото

„На него ще му бъде трудно да бъде в състояние да вземе участие в мача, който е събота срещу Босна и Херцеговина. Надявам се, че ще бъде готов за срещата, която ни предстои във вторник срещу Кипър. Той иска да играе, но не тренира пълноценно с основната група. За нас е важно болката в глезена му да отшуми напълно. Намираме се в период от сезона, който е много, много натоварен. Той е получил травмата в глезена в последния мач на Манчестър Юнайтед. Нормално е в клуба му да бъдат притеснени за неговото състояние и да следят внимателно ситуацията. Ние трябва да бъдем внимателно и да не пресилваме нещата. Надявам се, че ще бъде напълно готов много, много скоро“, добави Роберто Мартинес.