Легендарният бразилски футболист Ромарио препоръча на своя сънародник Габриел Жезус да прави повече секс по време на Световното първенство в Русия, където „селесао“ дебютира на 17 юни в мач срещу Швейцария.

„Трябва повечко секс, за да не мислят за това по време на мач. Да си почиват добре и да са концентрирани на терена", заяви Ромарио в интервю за вестник „Lance!“.

Ромарио, който стана световен шампион през 1994 година в САЩ заяви, че Габриел Жезус трябва да разбере, че „следващата възможност винаги ще бъде последна, т.е. трябва да се възползва от всеки шанс, който се открие пред него и да вкара, защото може да няма друга ситуация повече“.

„Световното първенство е напълно различно от останалите състезания. Трябва футболистите да са на 100% фокусирани и да оставят всичките си проблеми настрана, в противен случай няма да имате възможност да спечелите купата“, добави легендарният бразилец.

Бразилският сенатор също така подчерта, че е много важно за Габриел Жезус, че играе в Манчестър Сити, защото в английското първенство има възможност да се изправи срещу „80-90% от играчите, които ще играят на Световното първенство“.

Очаква се Габриел Жезус да формира офанзивен тризъбец заедно с Неймар и Филипе Коутиньо.

Бразилия, който е един от фаворитите на Световното първенство, ще дебютира на 17 юни срещу Швейцария, след което ще се изправи срещу Коста Рика на 22 юни и пет дни по-късно ще се изправи срещу Сърбия в последния мач от груповата фаза.