Отборът на Tринидад и Тобаго хвърли бомбата в последния кръг от световните квалификации в зона КОНКАКАФ, след като победи САЩ с 2:1 като гост и отстрани „янките” от Мондиала през 2018 година в Русия. Така американците ще пропуснат световни финали за първи път от 1986 година.

Омар Гонзалес си вкара автогол в 17-ата минута, давайки аванс на домакините в срещата. В 37-ата Алвин Джоунс покачи за 2:0. Звездата на САЩ Кристиан Пулишич за разписа в 47-ата минута, което обаче не бе достатъчен стимул за американците, които в крайна сметка изгубиха двубоя.

Панама от друга страна си спечели директна виза за световното, след като измъкна победа от 2:1 над вече класиралия се на Мондиала Коста Рика.

Йохан Венегас откри за гостите в 36-ата минута. Попадението не сломи панамците и те изравниха благодарение на Габриел Торес, който вкара за 1:1 в 55-ата. Две минути преди последния съдийски сигнал Роман Торес се превърна в героя за домакините, реализирайки ценното попадение за 2:1.

Мексико пък допусна изненадваща загуба с 2:3 от Хонурас, но въпреки това тимът запазва лидерското си място в класирането. Тимът на Хуан Асорио поведе в резултата с гол на Орибе Пералта в 17-ата минута на двубоя. В 34-ата Алберт Елис изравни, а само пет минути по-късно Карлос Вела отново изведе „ацтеките” напред в резултата. В 54-ата пък стражът Гийермо Очоа си отбеляза автогоол, а в 60-ата Ромел Куйото се разписа за крайното 3:2 и изпрати тима си на финалните баражи. Там Хондурас ще се изправи срещу Австралия в първия си мач, а при успех ще играе финал срещу някой измежди Перу и Нова Зеландия.