Футболната федерация на Южна Африка заяви, че приема решението на ФИФА да се преиграе Световната квалификация със Сенегал, след като съдията беше уличен в манипулиране на резултата с цел печалба от залагания.

Първоначално от Южна Африка бяха категорични, че ще обжалват решението на ФИФА да се анулира победата им с 2:1, постигната през ноември, но сега са на мнение, че ще го приемат.

"От гледна точка на етиката и на морала, е ясно, че мачът е бил манипулиран. Така че най-справедливото е да се преиграе", се казва в официалното становище на Футболната асоциация на Южна Африка.

Съдията Джоузеф Лампти от Гана беше наказан от ФИФА да не се занимава с футбол до края на живота си, след като беше разкрит като участник в престъпна схема. Той е дал дузпа за Южна Африка без да има причина за това, като е посочил нереална игра с ръка. 

Според разследването на световната централа, нито един от двата отбора не е обвинен в участие в тази манипулация. Иначе тимът на Южна Африка има малки шансове да се класира на Мондиал 2018 в Русия./БТА