Защитникът на Ливърпул Деян Ловрен успя да се сдобри с националния селекционер на Хърватия Анте Чачич и специалистът отново ще разчита на него в хода на квалификациите за Мондиал 2018.

27-годишният играч бе един от тези национали, които поискаха да не получават повиквателни за последните 2 мача на страната си – срещу Северна Ирландия и Исландия. Ловрен изтъкна лични причини като мотив, на мнозина съзряха продължаване на враждата от отминалото Европейско първенство по футбол. Преди началото на турнира Чачич обяви окончателния си състав от 23-ма души, а Ловрен остана извън него. Това доведе до словесна престрелка между двамата в медиите.

Въпреки това през септември Ловрен се върна в националния отбор за двубоя срещу Турция, където остана неизползвана резерва. От началото на сезона той демонстрира чудесна форма за Ливърпул и явно това е една от причините двамата с Чачич да се помирят. „Мисля, че достатъчно се изговори по темата досега – аз самият нямам проблем с Ловрен“, коментира специалистът. „Знам, че когато имаме нужда от него, ще го повикаме и, разбира се, той ще играе за националния отбор. Аз му бях първия треньор в мъжкия футбол – говоря за 2006 година в Интер Запрешич. Познавам го много добре. Тогава той беше младо момче и показа, че има качествата да направи сериозна кариера“, добави Чачич.