Националният селекционер на Аржентина Хорхе Сампаоли се извини за невъздържаното и вулгарно поведение спрямо полицаите, които го спряха за рутинна проверка.  Това разкриха от полицията в Касилда, Санта Фе.

Сампаоли поиска извинение от свое име и от името на семейството си.

Селекционерът на Аржентина добави, че ще се извини лично на офицера, който е обидил.

Всъщност Сампаоли дори не е бил зад волана, както беше съобщено първоначално от световните медии. Жена, чиято самоличност не е разкрита, е карала колата, но тя не е била употребила алкохол.

Органите на реда решили да спрат превозното средство за проверка, тъй като в колата имало цели 8 души при позволени петима. При проверката, Сампаоли започнал да се заяжда с униформените. Казал им, че взимат малки заплати, а спорът ескалирал в скандал.

Полицейски неволи за Хорхе Сампаоли

Хорхе Сампаоли е бил успокоен от някои от придружаващите го в колата хора, които са опитали да потушат скандала. Град Касилда се намира на около 330 километра от аржентинската столица Буенос Айрес.

Компанията се е връщала от сватбата на дъщерята на треньора, а не както беше съобщено, че са пътували към тържеството.

"Г-н Сампаоли се обади за кратко, за да се извини", съобщиха от полицията. Неговият брат сторил същото. Стана ясно и че Сампаоли не е бил арестуван за случилото се.