Националният отбор на Германия може да бойкотира световните финали в Русия догодина, гръмна руското авторитетно издание Gazeta.ru. Това може да се случи след политически натиск, информира още сайтът.

Вчера в Германия широко бе дискутирана темата с правата на човека в Русия. Както е известно преди няколко дни в Москва и други градове на страната имаше антикорупционни митинги, а редица протестиращи бяха арестувани.

„В страна, в която не се зачитат елементарните човешки права, не трябва да се провеждат никакви световни първенства“, коментира заместник председателят на управляващата партия в Германия.

Михаел Фуш уточни още, че „в последните години Русия се движи в опасна посока“.

Любопитното в случая е, че само преди няколко дни, представител на руското външно министерство заяви на пресконференция, че в следващите дни се очаква от „западните медии, които ще се опитат да очернят имиджа на организаторите на Мондиал 2018“.

„В западните медии може да видите следващия етап от анти-руската кампания, свързана със Световното първенство през 2018 година“, коментира Мария Захарова пред медиите.