Капитанът на френския национален отбор Уго Лорис и неговият съотборник Антоан Гризман дадоха гласност на неудовлетворението си от големите забавяния, свързани със системата за видеоповторенията.

Тя бе използвана за първи път вчера в контролата срещу Испания, която „ла фурия“ спечели с 2:0. В нея гол на Гризман беше отменен именно с помощта на новата технология, а впоследствие попадението на Жерар Деулофеу в 77-ата минута бе зачетено по същия метод. И в двата случая паузата, докато се вземе окончателно решение беше около 40 секунди, но според някои играчи прекъсването им се е сторило твърде дълго.

„Това е еволюция на нашия спорт. Смятам, че е полезно, защото решенията ще бъдат по-справедливи“, коментира вратарят Лорис. „Видяхте, че стана точно така. Феновете, скамейките, играчите на терена – всички вярвахме, че Гризман е отбелязал редовен гол. Отне около минута решението да бъде променено.“

„Ние ще се адаптираме, реферите също. И двете решения се оказаха срещу нас, което значи, че чувствата са смесени. Имаше пауза, не сме свикнали с това. Опитахме да вземем топката, за да започнем играта по-бързо. Действахме по инстинкт. Сега трябва да се изчака решението на съдията“, допълни Лорис.

Колкото до Гризман, той се опита да не изказва конкретна позиция „за“ или „против“. „Имаше много емоции отначало, но после реферът прегледа записа и всичко завърши добре за Испания, а зле – за нас. Трябва да забравяш тези неща и да се върнеш към мача. Малко е дразнещо, защото трябва да изчакаш, преди да празнуваш гола, просто ей така, за всеки случай. Ако обаче е полезно за реферите, това е добре. Не съм „за“ или „против“. Ако искат, ще го наложат. Ние от своя страна ще продължим да играем футбол“, добави Гризман.