Националният отбор по футбол на Чили постигна победа с 2:1 над Швеция в контролна среща преди Мондиала в Русия. Победният гол за „Ла Роха“ падна в 90-ата минута и бе дело на Марко Боладос. Преди това Артуро Видал бе извел чилийците напред след едно статично положение. За шведите точен бе Ола Тойвонен.

Първата по-интересна ситуация дойде в 21-ата минута, когато Варгас достигна до една отбита топка и от границата на наказателното поле стреля мощно, но Кристофър Нордфелд плонжира в долния си десен ъгъл и изби в корнер.

След неговото изпълнение, Алексис Санчес центрира, настъпи хаос в пеналта, а така топката се озова в Артуро Видал, който чакаше точно на границата на наказателното поле, и мигновено засече в мрежата за 1:0.

Швеция възстанови паритета в 23-ата минута. Хубава многоходова атака бе превъзходно завършена от Ола Тойвонен, който с удар по земя малко зад точката на дузпата направи 1:1.

Шведите опитаха хубаво центриране в 76-ата минута отляво по атаката, но Ерера излезе навреме и улови.

Николас Кастийо бе добре изведен отдясно в 76-ата минута и стреля, но Нордфелд спаси.

В 90-ата минута Алексис Санчес получи топката на много опасна позиция в наказателното поле, стреля, но Нордфелд изби. Последва добавка на Марко Боладос, при която вече Чили излезе напред 2:1.