Президентът на Сръбския футболен съюз Славиша Кокеза обвини ФИФА за тенденциозно отношение срещу неговата държава на Световното в Русия.

Кокеза заяви, че Сърбия е жертва на "брутална кражба" по време на мача си с Швейцария, обвинявайки ФИФА в "ръководене" на съдиите с цел да свирят срещу сърбите.

Във ФИФА действително са получили жалба от сърбите. Главната претенция на боса на сръбската федерация е, че германски съдия е назначен на мача на Швейцария, твърдейки, че той е повлиял на някои решения, най-вече за липсата на отсъждане на дузпа за нарушение срещу Александър Митрович от двама играчи на Швейцария.

"Не мисля, че става дума само за ВАР, но че всичко бе режисирано от хората, които назначават съдиите. Знаем добре, че повече от половината население на Швейцария са германци."

"Техническият щаб, играчите, хората в Сърбия, всички са разочаровани и ядосани заради несправедливостта на ФИФА."

На въпрос как би искал от световната централа да отговорят, Кокеза отговори: "Ясно е за Европа и света, че Сърбия бе брутално ограбена. Не очаквам ФИФА да вземе мерки тази брутална кражба да не се случи отново, защото повтарям, беше режисирана."

От ФИФА пък бързо взеха мерки, но срещу Кокеза. Треньорът Младен Кръстаич също бе доста остър и ще бъде разследван.