Победата на Дания над Перу (1:0) от група С на Мондиал 2018 нямаше да бъде възможна без геройските намеси на Каспер Шмайхел за „червения динамит”. Стражът на Лестър се представи по феноменален начин и спаси един куп положения, с което подобри рекорда на баща си – Петер Шмайхел – за най-много поредни минути без допуснат гол за датския национален отбор.

Статистиката от сблъсъка на „Мордовия Арена” в Саранск показва, че 31-годишният страж е направил цели 6 спасявания. Реално датчанинът не успя да се намеси единствено при дузпата за Перу в края на първото полувреме, когато Кристиан Куева шутира високо над гредата.

Така Каспер Шмайхел вече има над 500 минути без допуснат гол с националния отбор. Той не е вадил топката от мрежата си в последните 5 мача на „червения динамит” – срещу Панама, Чили, Швеция, Мексико и Перу.

Въпреки това в известен смисъл Шмайхел отново остава в сянката на баща си. Легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел все така си остава стражът с най-много спасявания за Дания в мач от Световно първенство. През 1998 година в двубоя срещу Франция Шмайхел-старши направи цели 9 спасявания.