Нито една жена не попада в годишната класация на "Форбс" за топ 100 на най-добре печелещите спортисти. През миналата година Серина Уилямс бе единствената дама в списъка, но през тази и тя е извън стотицата.

Американският боксьор Флойд Мейуедър си върна "титлата" за №1 в тази класация. Той спечели 275 милиона долара за своя боксов мач през август срещу Конър МакГрегър, който е №4 в списъка. Кристиано Роналдо, който бе първи в последните две години, се смъква до трето място, а Лионел Меси го изпреварва за второто. Топ 100 спортистите са заработили общо 3,8 милиарда долара, с 23% повече спрямо 2017-а.

"Най-голямата вечер на бокса през 2017 помогна на Майуедър и Макгрегър да заработят близо 400 милиона долара общо", обяснява главният редактор на "Форбс" Кърт Баденхаузен. "Но баскетболистите доминират топ 100 като цяло, благодарение на увеличения таван на заплати в НБА в следствие на тв-договора за 24 милиарда долара."

"Списъкът на Форбс за най-добре печелещите спортисти винаги е бил богат на тестостерон. Но винаги е имало поне по една жена, както и най-много три откакто класацията се увеличи до поне 50 имена през 2010. Не и тази година", обяснява Баденхаузен.

Пети е Неймар (футбол) с 90 милиона, следван от Леброн Джеймс (баскетбол, 85.5), Роджър Федерер (тенис, 77.2), Стеф Къри (баскетбол, 76.9), Мат Раян (американски футбол, 67.3) и Матю Стафърд (американски футбол, 59.5).

Вижте пълния списък тук!

В списъка има хора от 11 различни спорта и от 22 различни държави. НБА звезите доминират с впечатляващите 40 баскетболисти сред топ 100. Следващият най-добре представен спорт е американският футбол с 18 свои представители, следван от бейзбола с 14 и футбола с 9.

Американците са 66 от всички 100, Великобритания има петима, Доминикана и Испания по трима, Аржентина, Бразилия, ФРанция, Япония и Венецуела по двама.