Без видеоарбитраж на Световното догодина?

Видеоарбитраж<strong> източник: Gulliver/Getty Images</strong>

Видеоарбитраж източник: Gulliver/Getty Images

Видеоарбитражът може и да не бъде използван на Световното първенство в Русия през 2018 г.

От Международния борд по правилата обявиха, че системата е показала доста технически недостатъци. Ще бъдат проведени нови тестове и ако проблемите не са отстранени, то тестовият период ще бъде удължен, а на Мондиал 2018 съдийството ще бъде както досега.

От ФИФА обаче държат много на използването на ВАР – системата за видеоарбитраж, като от световната централа настояват да се направи всичко възможно тя да бъде усъвършенствана по най-бързия начин, за да влезе в употреба по терените на Русия догодина.

Резултатите от тестовете ще бъдат докладвани на 16 декември на заседание в Абу Даби. Бордът по правилата ще се произнесе чак през март 2018-а, след което ФИФА ще вземе окончателно решение за употребата или не на Световните финали.

Свързани материали

  • Всички “против“ видеоарбитража да си припомнят хилядите подобни сцени Всички “против“ видеоарбитража да си припомнят хилядите подобни сцени
  • В Испания тестват видеоарбитража за купата В Испания тестват видеоарбитража за купата
  • Фогтс: С видеоарбитража, след 5-6 години никой няма да гледа Бундеслигата Фогтс: С видеоарбитража, след 5-6 години никой няма да гледа Бундеслигата
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Мондиал 2018

Мондиал 2018