Ръководството на Аржентинската футболна асоциация ще обяви името на новия селекционер на 22 май, разкриват местните издания. Смята се за сигурно, че наследникът на Едгардо Бауса ще се казва Хорхе Сампаоли. Именно заради това от АФА изчакват сезонът в Ла Лига да приключи, за да не нагнетяват допълнително напрежение с ръководството на Севиля.

От Аржентинската футболна асоциация са взели решение да платят сумата, която е записана в освобождаващата клауза на Сампаоли със Севиля. Тя възлиза на 1,5 милиона евро.

Първият мач, в който Сампаоли ще води националния отбор на Аржентина е контролата срещу Бразилия на 6 юни в Мелбърн. Седмица по-късно гаучосите ще играят проверка срещу Сингапур.

Според информациите, Хорхе Сампаоли вече е постигнал споразумение с АФА относно личните си условия и ще подпише дългосрочен договор.

Сампаоли вече се е произнесъл и върху съдбата на някои играчи. Есекиел Лавеци почти сигурно ще загуби своето място в националния отбор. За сметка на това Мауро Икарди ще бъде реабилитиран. За първите две контроли треньорът възнамерява да даде почивка на някои от футболистите, като Гонсало Игуаин и Пауло Дибала, които натрупаха много мачове до този момент през сезона. Лионел Меси се очаква със сигурност да бъде включен в състава за двете проверки, защото иначе АФА ще претърпи сериозни финансови загуби.

Хавиер Масчерано, Анхел Ди Мария и Евер Банега ще продължат да бъдат част от селекцията на Сампаоли.

В Севиля готови за треньорска рокада

Първата и основна цел пред Сампаоли ще бъде да класира Аржентина на Световното първенство в Русия.  

Сампаоли не отрече, че преговаря с Аржентина

Аржентина информира Севиля, че почва преговори със Сампаоли

Севиля плаши Аржентинската федерация със съд