Отборът Армения постигна чиста победа с 2:0 над Казахстан в мач квалификация от група Е за Мондиал 2018. Попаденията за успеха бяха дело на Хенрих Мхитарян и Арас Озбилиз. Така арменците записаха втора победа и с актив от 6 точки са на четвърто място. Казахстан, който продължава без успех, е на последната шеста позиция с 2 пункта.

Първата по интересна ситуация в мача дойде в 37-ата минута, когато Армения имаше страхотен шанс да поведе. Хенрих Мхитарян получи много хитър пас в наказателното поле, овладя добре и стреля. Ударът му обаче разтресе левия стълб.

След почивката селекцията на Казахстан изпадна в неприятна ситуация. В 64-ата минута Малий получи втори жълт картон, след като бе официално предупреден за първи път в двубоя в 20-ата минута. Той спря непозволено откъсващ се противник по левия фланг и така трябваше да напусне терена.

С човек повече домакините упражниха натиск и десет минути по-късно излязоха напред в резултата. Хенрих Мхитарян овладя добре пред наказателното поле, освободи се от опеката на отбраната на гостите, навлезе навътре и с удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на гостуващата селекция – 1:0.

Само две минути по-късно Армения нанесе втори удар по казахстанците. При центриране отдясно, Арас Озбилиз съумя да засече и покачи на 2:0.

В заключителните минути шанс се разкри пред гостуващата секеция. Серикжан Мужиков получи добър пас, но не успя да се ориентира добре. Ударът му бе лесен за спасяване от Арсен Бегларян.