Мат Беслър вкара първия си гол с екипа на националния отбор на САЩ, който победи с 6:0 Сейнт Винсънт и Гренадини в мач от група "С" на световните квалификации по футбол в зона КОНКАКАФ. Защитникът обаче нашумя с нещо съвсем друго, след като няколко часа по-рано стана баща на момиче, чието раждане обаче пропусна заради лагера на националния отбор.

"Това е страхотно. Много ми е трудно да ви обясня как се чувствам. До голяма степен ми се искаше да бъда у дома за раждането, да бъда до жена ми и да я подкрепям, но пък от друга страна се радвам, че играх в този мач. Определено чувството е като никое друго", каза Беслър, който играе за Спортинг Канзас Сити в МЛС.

Американците, за които два гола вкара Кристиян Пулишич, а по един добавиха Беслър, Боби Ууд, Джоузи Алтидор и Саша Клестан, са втори в група "С" с точка изоставане от Тринидад и Тобаго.

Мексико остана с перфектен баланс в група "А", след като победи с 3:1 Салвадор с голове на Ектор Морено, Анхел Сепулведа и Раул Хименес през второто полувреме. Мексиканците са с 15 точки, а Хондурас, който надви с 2:1 Канада, заема второто място със седем. "Кленовите листа" са на трето място с четири точки.

Коста Рика остана едноличен лидер на група "В", след като се наложи с 1:0 срещу Хаити с гол на Рандал Асофейфа в 71-та минута. Втори с три точки пасив е отборът на Панама, който победи с 2:0 Ямайка. Точни за панамците бяха Габриел Торес и Абдиел Аройо.