Бранителят на Нюкасъл Пол Дъмет изненадващо взе решение да прекрати кариерата си в националния отбор на Уелс. 25-годишният бранител е сложил окончателен край на международните си изяви.

Новината определено е изненадваща предвид възрастта на футболиста – 25 години. Дъмет има 2 мача за Уелс, но и двата са в приятелски срещи (не и в официални мачове). Дъмет беше един от най-постоянните играчи на „свраките” в хода на шампионската им кампания в Чемпиъншип, донесла титлата и директна промоция във Висшата лига.

Селекционерът на „драконите” Крис Коулман обаче реши да не праща повиквателна до Дъмет за световната квалификация срещу Сърбия на 11 юни. Тази седмица треньорът е получил обаждане от агента на Дъмет. „Той ни каза, че клиентът му вече няма желание да играе футбол на международно ниво. Това е разочароващо от наша гледна точка”, констатира Коулман. „Дъмет е взел своето решение и ние сме длъжни да се съобразим. Ние ще работим с нашия отбор, който ще се състои от играчи, желаещи да се изявят и да представляват Уелс. Няма какво да сторим за Пол, който реши, че международният футбол не е пътят, по който иска да върви”, добави селекционерът.