Домакините Бразилия, глътнаха горчива хапка, след като останаха на четвърто място в света, но достойно закриха Мондиала в страната.

Церемонията беше разделена на две части, като първата представи културата и ценностите на страната, а втората част представи изпълнения на световноизвестни и местни музикални звезди.

В първата част танцьори изпълняваха самба, а огромни фигури символизираха четирите основни неща на Мондиала - свобода, страст, солидарност, разнообразие. Други артисти, представители на всяка държава, носеха националните флаговете на всички страни, участвали в турнира. В двата края на терена бяха символите на двамата финалисти, които бяха донесени на пиедестал до средата на стадиона. Около тях бразилски танцьорки танцуваха самба. А футболисти правеха трикове с топка по средата на сцената.

Точно както откриването, така и закриването на Световното първенство беше бляскаво и изключително интересно. Изпълнения на Шакира, Уайклийф Джийн и Карлос Сантана, както и най-известните бразилски звезди закриха едни от може би, най-интересните и изненадващи световни финали.

Митичният стадион "Маракана" се пълни все по-интензивно, след като след съвсем малко ще се изиграе финалната среща на турнира между Германия и Аржентина. Най-важният футболен мач в последните 4 години ще се изиграе тази вечер от 22:00 часа българско време на митичния стадион "Маракана".

Големият въпрос е кой ще вземе най-ценния трофей в спорта и ще запише името си в историята – Германия или Аржентина?

Тези два тима се изправят един срещу друг на финал на Световно първенство за рекорден трети път и то в рамките на по-малко от 30 години. /БГНЕС

ВИЖТЕ МОМЕНТ ОТ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ШАКИРА ТУК: