Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо „изчетка“ Луис ван Гаал за представянето на Холандия на Световното първенство.

Португалецът, който ще се изправи срещу 62-годишния специалист още през следващия сезон в английската Висша лига, смята, че Ван Гаал е бил най-добрият треньор на Мондиала.

„Лалетата“ спечелиха бронзовите медали на шампионата в Бразилия, след като се наложиха над домакините с 3:0 в събота.

Жозе Моуриньо, който ще се срещне очи в очи с Ван Гаал съвсем скоро, в качеството им на мениджъри съответно на Челси и Манчестър Юнайтед, обяви, че холандецът е успял да извлече повече от играчите си, отколкото мнозина са очаквали.

„Вахид Халилходжич, Мигел Ерера, Хорхе Сампаоли, Пинто, Юрген Клинсман, Пекерман – всички те са фантастични. Но ако трябваше да избера един, защото аз смятам, че един свърши много повече работа, когато трябваше, бих избрал Луис ван Гаал“, заяви Жозе Моуриньо.

Португалският специалист обяви, че според него за най-добър млад играч на Мондиала, би трябвало да бъде определен Пол Погба от Франция.

„Бих посочил Пол Погба, защото се представи добре на Световното първенство, независимо, че неговият отбор не достигна до последната четворка. Мисля, че той показа, че ще бъде водещ играч на следващото Световно първенство“, допълни мениджърът на Челси.