Приключи 12-ият ден от Световното първенство, а в него окончателно стана ясна развръзката в първите две групи. Въпросителните в тях бяха предимно в Група А, където Бразилия, Хърватия и Мексико спореха за две места на осминафиналите. 

В крайна сметка след победата на домакините с 4:1 над Камерун и на "ацтеките" с 3:1 над европейците, победителите продължиха напред в надпреварата. Припомнете си, как "селесао" смачка може би най-слабия отбор до момента на Мондиала. 

В може би по-завързания мач от групата, Мексико взе трудна, но заслужена победа с 3:1 над Хърватия, която изстреля момчетата на Мигел Ерера на осминафинал срещу Холандия. Припомнете си тук как се разви двубоят. 

Другата група, в която всички въпросителни паднаха в понеделник вечерта, беше Група B. В нея предварително бяха ясни класиралите се напред тимове - Холандия и Чили. Те обаче трябваше да решат в пряк спор кой ще е първенецът. 

В другия мач от групата се срещнаха отпадналите вече тимове на Австралия и световния шампион Испания. Интригата в него беше дали "ла фурия" най-после ще запише победа на Мондиала или ще стане първенецът на планетата, който се е представил най-трагично при защитата на трофея си. Все пак испанците взеха успеха с 3:0. Припомнете си как стана това.