Бразилия си подсигури първото място в група А на Мондиал 2014, след като се наложи с 4:1 над Камерун в последния двубой.

Така бразилците спечелиха групата, благодарение на по-добрата си голова разлика, като заедно с Мексико приключиха с по 7 точки.

Неймар реализира две попадения за Селесао, а вторият му гол бе и под номер 100 на настоящото Световно първенство. Младата звезда на бразилците стана и първият играч от 2002-ра насам, след Роналдо, който успява да се отчете с четири гола в груповата фаза.

На осминафинал Бразилия ще срещне Чили.

КАК ПРОТЕЧЕ МАЧЪТ МИНУТА ПО МИНУТА, МОЖЕТЕ ДА СИ ПРИПОМНИТЕ ТУК!

Срещата на "Мане Гаринча" бе наблюдавана от много популярни личности, сред тях Принц Хари, и легендите на бразилския футбол Кафу и Марта.

Камерун хвърли доста сили, най-вече през първото полувреме, и в него сътвори доста проблеми за бразилската защита. Неймар обаче дърпаше своите до почивката, а след нея съперникът вече нямаше много останала енергия, и Фред и Фернандиньо довършиха Камерун.

Резултатът бе открит в 17-та минута, точно след една опасна атака за африканския тим. Луис Густаво отляво прати топката почти успоредно на гол линията в пеналта. Неймар бе покрит само от един защитник и с лекота се разписа от 7-8 метра.

В 26-та минута Джоел Матип удари греда, и пропусна да изравни. Веднага след това обаче той се реваншира - отляво Ниом овладя след корнера, пусна хитър пас близо до аутлинията, и за Матип, оставен непокрит от Дани Алвеш, остана само да засече във вратата.

Матип се оказа и първият играч в състава на Камерун в Бразилия, освен Самуел Ето`о, който вкарва гол на Световно първенство.

Моментът на Неймар дойде в 35-та минута, когато индивидуалната класа на нападателя си пролича за 2:1. Футболистът на Барселона пое топката леко вляво срещу вратата, финтира защитника пред себе си и стреля от 15-тина метра прецизно и покрай Итандж.

В последната минута на полувремето бразилците "потанцуваха" на терена, в страхотна атака, но Хълк не успя да я завърши.

След като Фред вкара с глава още в 49-та минута, двата състава проспаха следващите 15-20 минути от второто полувреме, и малко се активизираха в края. И двамата треньори направиха доста смени, и настъпи доста хаос на терена.

В него все пак Фернандиньо реализира, след като излезе срещу Итандж, и със сетно протягане успя да шутира в мрежата, в 85-та минута.

Голът на Фернандиньо означаваше и, че Бразилия ще бъде първа в групата, тъй като Мексико в този момент водеше на Хърватия с 3:0.

Въпреки че хърватите реализираха и там, за 3:1, все пак Селесао сам се подсигури за финалните минути от срещата, които буквално се доиграваха.

Съставите:

Камерун: Итанж, Н'Кулу, Н'Гуемо, Муканджо (Едгар Сали 58), Абубакар (Пиер Уебо 73), Бедимо, Чупо-Мотинг, М'Биа (Жан Макун 81), Ено, Матип, Ниом.

Бразилия: Жулио Сезар, Дани Алвеш, Тиаго Силва, Марсело, Луис Густаво, Давид Луис, Хълк (Рамирес 63), Паулиньо (Фернандиньо 46), Фред, Неймар (Вилиан 72), Оскар.

ОБСЪЖДАЙ МАЧА С ДРУГИТЕ ФЕНОВЕ - ТУК!