Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал остана изключително доволен от показаното от неговите играчи в мача за третото място срещу домакините на Мондиала Бразилия. "Лалетата" съсипаха "селесао" с 3:0 и завоюваха бронза. 

"Това е най-добрият отбор, с който някога съм работил. Във  всеки мач ние вкарвахме поне по два гола и допуснахме едва  четири попадения в целия турнир. Тук е мястото да благодаря на  бразилците за отличното първенство, а също така и за  дружелюбното отношение на хората към нас."

Селекционерът направи жест към третия вратар в тима Михел Ворм и го пусна на терена, за да запише игрови минути. Така всичките 23-има играчи на Холандия играха на този Мондиал. 

"Преди мача футболистите дойдоха при мен и ме помолиха да  пусна Михел Ворм, за да запише и той минути на Световното  първенство. Аз им отговорих, че ако поведем с 2:0, то той  обезателно ще се появи на терена", добави Ван Гаал.

Специалистът, който слага край на кариерата си начело на тима, изведе Холандия до първото му бронзово отличие на световни финали. Досега отборът от Ниската земя имаше само три сребърни медала и никакви други отличия. Сега остава само преследването на златото, което е била и целта на Ван Гаал.

"Трудно ми беше да вдигна отбора за този мач и то само три  дни след отпадането ни на полуфинала с дузпи. Важният момент е  да ги убедиш, че трябва да се борят, дори когато вече първото  място е загубено. А именно нашата цел беше да станем световни  шампиони, но ние трябваше да продължим да играем."

"Наистина, не я постигнахме, но у мен остават топли чувства. Настроението е налице, защото в последния си мач като национален селекционер аз спечелих медал. Гордея се с момчетата."

"Да работиш с Ван Гаал не е никак  лесна работа, но те изпълняваха всичко, каквото се искаше от  тях, а това е най-доброто, което може да иска един треньор. Всички тези 23-а души от този състав остават завинаги в сърцето ми, също така и помощниците ми. Медиите винаги се концентрират  върху футболистите, но хората от екипа са най-близо до мен.  Много се надявам, че в Манчестър Юнайтед ще имам същият  колектив, както и тук", завърши Ван Гаал.