Селекционерът на Англия Рой Ходжсън запази спокойствие въпреки поражението на своя тим с 1:2 от Италия в първия мач на „трите лъва“ от Мондиал 2014.

Островитяните в момента заемат третото място в група D, като изпреварват Уругвай единствено заради по-малкото допуснати голове. След първия кръг лидер изненадващо е отборът на Коста Рика, който вчера надигра „урусите“ с 3:1.

„Щом загубиш първия мач, трябва просто да спечелиш следващите два“, коментира Ходжсън.

„Отборите, срещу които играеш, също ще искат победата, но няма друг начин, за да продължиш напред.“

„Италия и Коста Рика направиха силен старт, докато ние с Уругвай ще догонваме. Сега ни предстоят мачове срещу Уругвай и Коста Рика, така че поне съдбата ни е в нашите собствени ръце.“

„Трябва да вдигнем глави и да убедим играчите, че ако повторят представянето си срещу Италия още два пъти, ще имат шанс да се класират за елиминациите. Никога не е лесно да извлечеш позитиви от една загуба, на всички ни трябва време, за да възприемем случилото се. Според мен видяхме няколко добри неща от отбора и определени футболисти играха много силно. Мисля, че младите се справиха добре. Никой от тях не подведе мен или страната си“, допълни Ходжсън.

Англия посреща Уругвай на 19 юни от 22 часа българско време.