Селекционерът на Италия Чезаре Прандели обяви, че неговият тим е победил една страхотна Англия, в дербито на група D на Мондиала.

"Ние бяхме наясно, че нямаме толкова мощни, експлозивни играчи като Англия, затова трябваше да използваме максимално качествата на нашите футболисти," заяви Прандели след успеха.

"Те имат технични играчи, които са много силни, но през първото полувреме ние стояхме по-добре, и можехме да се представим по-добре в защита. Но такъв е животът. Смятахме, че ако излезем с Даниеле Де Роси, Марко Верати и Андреа Пирло в центъра, ще имаме числено предимство. И така бе на моменти, но имаме нужда да подобрим движението си напред, защото Антонио Кандрева и Клаудио Маркизио винаги бяха в добра позиция," коментира още Прандели.

"Балансирахме играта си, защото Англия е много силен тим, имат четирима-петима играчи, които имат невероятни спринтьорски качества. За 90 минути не можеш да си перфектен, така че ги изпуснахме на няколко пъти," продължи наставникът.

"Отборите се променят, развиват се. Англия играе различно, спрямо стила си от преди 20 години. До преди няколко години дори играеха предимно с дълги топки, високи топки. Но сега са много добри, не само един на един, но и с идейни пасове. Англия излезе в схема 4-2-3-1, и има една от най-силните атаки на Световното. Затова съм доволен, защото победихме един наистина силен отбор," завърши Чезаре Прандели.