Журналистите в Сао Пауло имаха възможност да разгледат стадиона в града, на който ще се изиграе първия мач от Мондиал 2014 между Бразилия и Хърватия на 21 юни. „Арена Коринтианс” бе едно от най-проблемните съоръжения по време на подготовката за домакинството на световните финали, като дори и в момента текат довършителни работи по него.

Местният организиационен комитет на ФИФА организира специален тур за представителите на медиите, за да се уверят, че всичко за първия двубой от турнира ще бъде готово.

Организаторите също симулираха пътуване от центъра на града до самия стадион, както и показаха мерките за сигурност преди и по време на самите мачове. Феновете ще могат да стигат до „Арена Коринтианс” за не повече от 20 минути с влак.

„Голяма част от публиката по време на Световното ще трябва да пътува с влакове. Те са удобни, с климатични системи, и пестят време, защото стигат за около 20 минути от центъра на града до най-отдалечената източна точка”, коментра един от участниците в симулацията.

В същото време извън стадиона се провеждаха проедните протести в Сао Паоло, този път на местната военна полиция.