Финалният тест на „Коринтианс Арена” няма да се състои според предписанията на ФИФА, макар от световната централа да твърдят друго. Съоръжението няма да може да тества пълния си капацитет за Мондиал 2014 (над 65 хиляди души), което касае част от временно монтираните сектори с ъс седалки.

Домакините от Коринтианс бяха помолени да играят мача срещу Ботафого на новопостроения стадион, като целта бе да се напълни до краен предел. Въпреки това по решение на пожарната клубът ще може да продаде максимум 40 хиляди билета, тъй като от властите отказаха да издадат сертификат за безопасност за един от временно поставените сектори.

Единственият мач, състоял се досега на „Арена Коринтианс”, се игра пред 37 хиляди души преди две седмици.

Въпреки неблагоприятното развитие генералният секретар на ФИФА Жером Валке се отнесе пренбрежително към ситуацията. Той ностоя, че всички аспекти на съоръжението ще бъдат тествани в неделя. „След мача ще направим финални приготовления, за да се уверим, че всичко ще бъде перфектно за откриващите церемония и мач на 12 юни”, каза Валке.

„Аз няма да присъствам на проверката, като ще я оставя на нашите операционни експерти. Те знаят по-добре от мен какво да следят и къде да наредят промени”, допълни той.