Последният тест на стадион „Коринтианс Арена“, който ще приеме 6 мача (в т.ч. и единият полуфинал) от Световното първенство, на практика се провали, след като местните фенове не успяха да запълнят пълния му капацитет.

За Мондиала е планувано съоръжението да побира малко над 65 хиляди души, но при вчерашното равенство между Коринтианс и Ботафого (1:1) едва 37 хиляди зрители заеха местата си по трибуните.

Провалът на теста бе предначертан дни по-рано, след като пожарната служба в Сао Пауло отказа да издаде сертификат за безопасност на един от временно монтираните сектори със седалки.

„Ще трябва да свършим много работа, за да променим облика на стадиона“, обясни мениджърът на местния организационен комитет Тиаго Паеш. „Става въпрос за промени, промени по временните структури, осигуряването на интернет, завършването на ложите, поставянето на дивани, хладилници, растителност.“

„Всичко ще се подобри, нямам никакви съмнения. Трафикът, метрото, военната полиция – всичко ще бъде наред. До полуфинала всеки от тях ще може да си върши работата дори със затворени очи“, допълни Паеш.