Ръководството на английския футболен отбор Ливърпул също възнамерява да подаде жалба до ФИФА по повод дисквалификацията на уругвайския нападател Луис Суарес, съобщават британските медии.

В четвъртък Суарес беше лишен от състезателни права за 9 мача в националния отбор и четири месеца на клубно ниво, както и във всяка друга активност, свързана с футбола. Суарес шокира света с ухапването на италианския защитник Джорджо Киелини по рамото. При това положение той ще пропусне девет кръга от първенството на английската Висша лига, ако не спечели обжалването.

Отделно от това, футболистът е длъжен да плати и 100 хиляди швейцарски франка глоба. Санкцията започва да тече от 28-и юни, когато уругвайският национален отбор ще играе на осминафиналите на Мондиал 2014 срещу Колумбия и е първата среща от наказанието.

По време на срока на наказанието Суарес има забрана също така да посещава стадиони, дори като зрител, а също така и да има участие в каквато и да е дейност в сферата на футбола.

Интересното е, че не се казва за забрана за трансфери, така че Суарес може да бъде продаден от Ливърпул на друг отбор. По-рано се говореше, че интерес към него има Барселона. Футболната федерация на Уругвай също обяви, че ще подаде жалба до ФИФА./БТА