Отборът на Барселона няма намерение да се отказва от трансфера на Луис Суарес, въпреки тежкото наказание, което отнесе от ФИФА нападателят на Уругвай за ухапването на Джорджо Киелини в мача срещу Италия, предават медиите в Испания. Твърди се, че каталунците възнамеряват да продължат действията по трансфера на играча на Ливърпул, който след последната изцепка едва ли ще остана на „Анфийлд“.

Тази информация е в абсолютен противовес на появилите се снощи новини, които алармираха за отказа от страна на тима от „Камп Ноу“. Същевременно близки до клуба разкриват, че съществува леко притеснение от страна на Барса за това как ще бъде укротен немирният нрав на нападателя, но въпреки това той продължава да бъде трансферна цел номер 1.

Припомняме, че Суарес е наказан за 9 мача за Уругвай и е лишен от състезателни права за 4 месеца. За този период играчът няма да право да има, каквато и да било активност в областта на футбола. Въпреки това, каталунците не се притесняват, че трябва да чакат играча, като дори се твърди, че е възможно трансферът да бъде финализиран в края на другата седмица