Защитникът на италианския национален отбор Джорджо Киелини се показа като джентълмен и се застъпи за Луис Суарес, който бе наказан с лишаване от състезателни права за 4 месеца тъкмо защото ухапа играча на Ювентус.

Инцидентът помежду им се случи в решителния мач между Италия и Уругвай, в който „урусите“ се наложиха с 1:0 и така изхвърлиха европейците още в груповата фаза.

За трети път в своята кариера Суарес атакува противников играч по подобен начин, заради което бе санкциониран още с 9 мача с националния си отбор и финансова глоба в размер на 100 хиляди швейцарски франка (малко над 80 хиляди евро).

Според Киелини обаче санкцията е била твърде строга. „В този момент мисля само за Луис и за неговото семейство, защото те преминават през много труден период“, каза 29-годишният бранител.

„Винаги съм се отнасял недвусмислено към дисциплинарните наказания, наложени от компетентните органи, но в същото време смятам, че този път размерът на санкцията е прекален.“

„Наистина се надявам, че на Суарес ще му бъде разрешено поне да бъде близо до съотборниците си по време на мачовете, защото такова наказание те поставя в изолация.“

„В момента не изпитвам чувства на радост, отмъщение или гняв към Суарес заради инцидента, който се случи на терена и остана там. Останаха ми единствено гневът и разочарованието от изхода на онзи мач“, завърши Киелини.