Халфът Даниеле Де Роси и централният бранител Андреа Бардзали не взеха участие в днешната сутрешна тренировка на Италия и дадоха основание да се говори за криза с контузии в лагера на европейския вицешампион.

Днес „скуадра адзура” поднови заниманията в базата си в Магаратиба, след като в неделя надигра Англия с 2:1 в първия си мач от група D на Световното първенство.

Играчите бяха разделени в две групи от Чезар Прандели, като в първата попаднаха тези, които не записаха минути срещу „трите лъва”, а в другата останаха игралите в двубоя. Де Роси и Бардзали обаче изобщо не излязоха на терена, като по информация на „Скай Италия” полузащитникът на Рома изпитва болки във врата,  докато футболистът на Ювентус имал възпалено сухожилие.

Засега единствено се предполага, че травмите на двамата могат да ги извадят от сметките за мача срещу Коста Рика в петък. Под съмнение за решаващата среща от няколко дни са Матиа Де Шилио и капитанът Джанлуиджи Буфон, който почти сигурно ще пропусне и втория мач на Италия от груповата фаза.