В лагера на Италия са оптимисти за участието на вратаря Джанлуиджи Буфон и защитникът Матия ди Шилио във втората среща от група D на Световното първенство. "Двамата страдат от контузии, които ги извадиха от мача с Англия, но вече нещата са по-добре", коментира лекарят на Адзурите Енрико Кастелаци. Буфон обърна глезен по време на тренировка, точно преди мача с Англия в Манаус и беше заменен от Салваторе Сиригу, който се представи на много добро ниво. 

Левият бранител на Мила н- Ди Шилио, също пропусна мача с англичаните след разтежение на мускул по време на тренировката в четвъртък. Така участието и на двамата изглежда доста проблематично, като дори се говори и за окончателното им отпадане от сметките на селекционера Чезаре Прандели. 

„Аз съм оптимист, че тук ще имаме бързо възстановяване“, каза докторът по повод проблема на Буфон, но отказа да посочи кога точно ще бъде на 100 процента готов. Със сигурност обаче опитният вратар щял да бъде на линия за мача с Коста Рика в Ресифе. 

Шефът на медицинския щаб обаче заяви, че към момента Ди Шилио няма как да тренира наравно с останалите си съотборници, но също вярва в пълното му възстановяване. За него оптималният срок е да играе в последния мач от групата с Уругвай. 

„Ще направим прецизна прогноза за всеки играч. Ще го следим всеки ден и ще видим как върви рехабилитацията“, каза още Кастелаци и добави, че е разочарован от решението на ФИФА да не спре мача в Манаус за глътка вода. Срещата се игра при 27 градуса и 80 процента влажност на въздуха. 

Говорителката на ФИФА Дейла Фишер заяви, че никога температурата не е достигала до 27 градуса, а също така и здравето на играчите не е било застрашено, тъй като е топ-приоритет за централата. 

Според правилата на ФИФА, мачът се прекъсва за глътка вода, ако температурата на въздуха надвишава 32 градуса.