Капитанът на Италия Джанлуиджи Буфон ще пропусне и вторият мач на тима в група D на Мондиал 2014 срещу Коста Рика. Другият отсъстващ от снощи – Матиа де Шилио – обаче по всяка вероятност ще бъде на линия.

Ветеранът изгледа от пейката снощната победа на „скуадра адзура“ над Англия с 2:1, след като контузия на едно от последните занимания го извади от сметките. Срещата с костариканците е не по-малко важна, тъй като отборът на Хорхе Луис Пинто победи Уругвай с 3:1 в своя откриващ мач, и евентуален успех на италианците ще ги изпрати в елиминациите.

Засега обаче няма изгледи вратарят да се възстанови навреме от изкълчения си глезен. Буфон пострада преди мача с англичаните, като се смята, че травмата е довела и до възпаление на сухожилието, което свързва пищяла с ходилото. Така стражът на Ювентус най-вероятно ще бъде готов чак за мача с Уругвай, като не е изключено да пропусне цялата групова фаза. Все пак представянето на неговия заместник Салваторе Сиригу срещу „трите лъва“ вдъхва увереност, че вратарският пост няма да е проблем пред Чезаре Прандели.

Колкото до другия контузен в лагера на италианците Матиа де Шилио, прогнозите са, че футболистът на Милан ще може да се включи срещу Коста Рика. Неговото отсъствие принуди Джорджо Киелини да играе като ляв бек срещу Англия. „Чувствам се доста по-добре сега. Според мен ще бъда готов да играя срещу Коста Рика“, призна младокът.