Изключително грозен скандал се разрази в националния отбор на Гана в навечерието на изключително важния мач с Португалия от последния кръг на груповата фаза на Световното. 

Двете големи звезди на африканците Кевин-Принс Боатенг и Съли Мунтари са пратени в родината си с незабавен ефект. Причината е грозно счепкване със селекционера Квеси Апиа и членове на местната футболна федерация, които са с отбора в Бразилия. 

Двамата се запсували един друг и започнали да се бият. Треньорът опитал да ги разтърве, а Боатенг започнал да го обижда грубо. 

В конфликта се намесил и членът на федерацията Моузес Арма, който обаче бил нападнат с ритници и шамари от Мунтари. Страстите продължили да са нажежени доста време. 

Още преди да се успокоят, двамата вече били изхвърлени по еднолично решение на селекционера, подкрепено от федерацията. Те може да бъдат със спрени права да играят в националния отбор за дълго време. 

Тази седмица имаше скандал и за пари в националния отбор на Гана. Той беше потушен след спешна намеса на правителството, което осигури 2.2 млн. долара за премии. Но явно страстите продължават да бушуват.