Президентът на Гана Джон Махама се намеси в спора между футболистите и федерацията на страната, след като играчите бяха заплашили, че ще бойкотират последния мач с Португалия в група G. Причината разбира се е финансова, като се оказа, че никой не е получил обещаните 75 хиляди долара на човек заради класирането на Мондиала.

Федерацията не разполага със сумата, но се надява, че ще ги изплати след получаването на бонуса от ФИФА, който се полага на класиралите се отбори. Излъчващото от Акра Радио Джой съобщи днес, че футболистите са отказали да се качат на автобуса за мача с Португалия в четвъртък.

Ако спечели срещу поругалците, ганайският отбор може да се надява на класиране при положителен резултат от другия мач в групата между Германия и САЩ.

Футболистите не искаха да се качат и на автобуса за днешната сутрешна тренировка, тъй като си искат парите веднага.

Пътуването до терените се забави с няколко часа и се наложи дори президентът на страната Махама да телефонира в хотела на отбора и да обещава, че до края на деня пари по сметките им ще бъдат преведени.

Говорител на федерацията потвърди, че откакто са пристигнали на Световното първенство, ганайците не са получили никакви пари.